Surat CInta Zaman Sekarang

“Valentine hari tu ayang tanya tang mane kite sayang
kat ayang.Time tu kite tak dapat nak jawab. Semalam
ayang merajuk ngan kite, kite dah penat nak layan.
Ayang call kat kite kite malas nak jawab. Tang mane
erk kite sayang kat ayang? Semalaman kite duk pk
soalan tu. Pernah ke? Maybe tak sedalam
cinta Titanic atau Taj Mahal. Sayang kite kat ayang
sangatla
kerdil.Sebab tu la ayang selalu merajuk erk? Tak
tahula, setahu kite:

1. Sebelum kite kenal kat ayang, setiap sem kite dapat
Anugerah Dekan. Bile dah kenal ngan ayang, setiap sem
kite resit paper. Sebelum kenal ngan ayang kite
belajar pakai duit biasiswa,
lepas kenal ngan ayang, keluar makan lagi nak mintak
duit ngan emak kite.

2. Kalau ade 1 buah epal, kite bagi je kat ayang.
Kalau ade 2 buah epal,kita bagi yang besar kat ayang.

3. Kalau kite makan ikan, ayang makan tang badan ikan
tu, kite pula makan tang kepala ikan tu je.

4. Ayang ni tak la cun sangat, tapi kite tak pernah
kutuk ayang tak cun.Tapi kite yang hensem ni ayang
lagi nak kutuk ngan member depan kite, kata kite tak
hensem langsung. Eera Fazira berlalu depan mata, kite
diam je.Takut kalau puji kang ayang
marah. Mat Indon duk depan Sogo ayang gi ngorat time
kite gi tandas. Siap mintak nombor tepon depan kite
lagi.

5. Kalau keluar ngan ayang, ayang slambe nak makan
Starbucks,kite tipu kite dah kenyang, padahal bile dah
sampai kat umah kite makan mee maggi.

6. Sebelum kenal ngan ayang., kite tak pernah ade
girlfriend.Selepas ayang kenal ngan kite, genaplah
koleksi ayang ada 20 boyfriend kesemuanya.Kite tak
pernah marah ayang plagirl, dah tu ayang kata kite cam
sami buddha.

7. Kalau ayang rasa nak cium kite, ayang cium terus
tak pernah tanya pun.Tapi bile kite rasa nak cium
ayang, lepas tanye lagi nak kene reject.

8. Ayang selalu pukul dada kite, tampar muka kite,
cubit peha kite,kite tak pernah tengking sekali pun,
apatah lagi nak cubit, nak tampar,nak pukul?

9. Pernah ayang tanya kalau ayang jatuh cinta ngan
laki lain,kite nak buat ape. Kite kate kite nak bunuh
laki tu. Tapi bile kite tanya kalau kite jatuh cinta
kat pompuan lain, ayang nak buat ape, ayang kata nak
bunuh kite, emak kite, ayah kite ngan nenek kite.

10. Kite beli mask Clinique ngan ayang harga RM300
kite kate harga RM30.Ayang beli jam tangan kat kite
harga RM30 ayang kate harga RM300.

11. Setiap kali berjumpe kite bagi hadiah kat ayang,
tapi setiap tahun birthday kite ayang kate dah lupe.

12. Aritu ayang peluk kite kate nak sangat romen ngan
kite, kite kata tak boleh, dosa. Ayang kate kite tak
sayang ayang. Pastu semalam ayang pakse kite romen
ngan kite. Kalau tak ayang nak break ngan kite. Ok
pukul 2 pagi kite sanggup bawak motor sampai Jalan
Pahang nak beli kondom.Ayang kate saje je nak test
kite, pastu marah kite keji. Kite diam je duk tepi
akuarium… tengok ikan emas tengah romen.

13. Kite rosakkan headphone walkmen ayang, kite ganti
satu discman baru.Ayang rosakkan kerete kite, ayang
buat derk je.

14. Sekali ayang demam, kite kene diet 2kg nak jaga
ayang. Sekali kite demam, ayang tambah berat 2kg sebab
abiskan makanan kite.

15. Kite tak pernah kata ayang pendek, ayang marah
kite tinggi
sangat,member ayang ketawakan ayang.

16. Ayang datang umah kite, kite tido sofa, kite
datang umah ayang,kite gak yang tido kat sofa.

17. Mak kite belikan rantai Tiffany ngan ayang. Mak
ayang tak pernah ajak kite makan kat umah ayang walau
sekalipun.

18. Kucing umah kite bersalin, kite bagi anak kucing
yang paling cute kat ayang, 2 hari je ayang bela,
kucing tu dah mati. Ayang tak kate pa pe pun.Ayang
bagi ikan emas yang dah dekat mati kat kite, 2 hari
kite bela dah mati. Ayang kata nak bunuh semua anak
kucing kite.

19. Ayang kalau nak pakai duit kite, terus ambil
takyah bagitau.30 ke 80 ke seratus ke selagi wallet
kite ade duit. Aritu kite nak pinjam 10 ringgit sebab
terlupe bawa wallet, ayang kate kite kedekut.

20. Birthday ayang kite tak pernah terlupe. Birthday
kite arini ayang tak pernah ingat.

61 comments on “Surat CInta Zaman Sekarang

  1. nur says:

    hehehe!!…
    cinta…
    satu je.. cinta kerana ALLAH..
    WASALAM

  2. waca87 says:

    selagi belum tutup mata…..
    kerja…kerja…kerja…

    ILLALIQA’

  3. waca87 says:

    samer lar mcm kiter…
    uwa…uwa…uwa…

    ciannnnn….

  4. fairytale says:

    clash jer la wei..ahaha

  5. ayam golek says:

    macam bangang je surat cinta ni..macam wayang CINTA juga..bangang and sebangang-banagannye…

  6. eju_On says:

    sabo je la “kite ooii….

  7. s07 says:

    alahaii…x dapek aden nak nolong….be realistic…ada akal guna tuk wat ptimbgan…don’t die bcoz of someone but live 4 someone who loves u…

  8. smartz says:

    Lupakan ajelah dia…cari la orang lain …

  9. lynn says:

    cari jer owg laen x payah nk kt pompuan cam2………..

  10. Kroni says:

    semoga bahagia hingga ke akhir hayat,,…. Aslmkm smue

  11. My2Cents says:

    Assalamualaikum, sebab cinta tak berdasarkan Allah Taala, jadik la segala benda merapu merapi ni.

  12. iyoet says:

    massyaallah ceritanya romatis bgt,,,
    bagus bnget….

    mudah gw di terima ma cewe gw
    doain yach

  13. iyoet says:

    ya allah puisi nya bagus bgt,,,

    gw mo tiru ach,,, buat surat cinta gw.,,
    gw chayang bngt ma u

    thnks yavch

  14. org kata cinta itu buta…tapi awak bukan saja buta tapi bodoh…..

  15. julieta says:

    alah buat ape nak cinta tunggu jodoh je la…

  16. ain_tawau says:

    saya setuju ngan komen mohd hatta salleh.

    ko ni betul betul la bodoh… sudah bodoh, dibodoh-bodohi lagi. klu nak bercinta pun jgnlah cari perempuan jalang mcm tu…bukannya dia sorang je perempuan kat dunia ni…
    sudah la tak cantik perangai macam blurrrrrr………….

  17. julia says:

    siannye dia… tak best kan kalau org x hargai kite….

  18. nadiahusna says:

    giler best r citer ko

  19. nadiahusna says:

    ko masih lg ngan pempuan tu ke????
    kesian ek ko….
    carik la org lain

  20. aima trg says:

    aku sokong komen my2Cents ngan mohd hatta salleh…jgn butakan mata yang celik,jgn ikut nfsu yg buta,jgn bodohkan diri yg berakal…………………………paece,,,(*_*)

  21. papa_amri says:

    adakah anda semua tahu aper ertinyer cinta…?

  22. hanyuuu says:

    hahahahahahahahahahahahaahhahaahah

  23. areniesah says:

    naseb ko laaahhhh dpT awek camtue…
    dh aweK jenis nie yg k0 nak…
    hahaha~

  24. gler dak nak mati ke weyh?ha3x..

  25. aku budak jahil says:

    memang tongon lh awek hang

  26. kari ayam says:

    cter xbley blar… k arr gak..huhu…

  27. missNj says:

    cinta yg sadis…..
    g jela cr awek lain…..
    awek ko sungguh kijam

  28. aretie says:

    sabar je lah dah jodoh kot hehehehehehe……

  29. twinsdog says:

    mumet bacanya habis ga dong bahasanya

  30. org2 says:

    hahaha…..

    ayang mungkir janji dengan kite kite kate xpe leeeeeeeeeee…..
    kite mungkir janji dgn ayang ayang kate ape leeeeeeeeeeee…..

    hahaha….

  31. nasib la kite.. says:

    12…..Ayang kate saje je nak test
    kite, pastu marah kite keji. Kite diam je duk tepi
    akuariumā€¦ tengok ikan emas tengah romen
    hahahahaha..
    lawak shial awek dia…

  32. gadaf says:

    pompuan skang mmg sume camni kot……
    i wonder…..

  33. honey says:

    so funny doh…mmg best crta kamu..nk bt cm ne kan adat lah org terlalu sayang..bt ape pun tk ksah…i lap u lah

  34. sue says:

    saya komen x banyak.cuma nak bagi tahu cri la awek yng pntgkan agama kerna dia tahu ksederhanaan dri awek yg pntg’k wang.

  35. naam says:

    perempuan yang jahat utk llk yg jahat , perempuan yg baik utk llk yg baik . kalau dah jodoh x ke mane

  36. hani says:

    rasa kerdil dan berdosa sangat, cinta ku pada manusia melebihi cinta terhadap Allah.

  37. en_me says:

    ada ustaz bilang, ‘dayus’ ghitewww.. uhuhu

  38. Taiko says:

    lain kali jadi cam aku….
    masih solo lagi….

  39. norshila says:

    nak lupakan dia buat apa..bukan baik sangat “kite” tu…

  40. didi budak kecik says:

    break off je…..
    perangai sme je cam awek abg aku……
    last2 putus hubungan…….
    kat school lak aku jadi kuli awek tu nk kene sampai kn maap kt abg aku……..
    sory la……..abg said no makne nye lagi….

  41. aweks says:

    oit, awek cm 2 ley blaa la…. xley pkai lgsg, dh laa kaki kkis, bngong lak tue…..
    law awek dh bgong ko xyah laa join sme….
    haprak btl la ko nie…..

  42. pontie cute says:

    perrghh!!!
    cam sakai awek ko 2…
    bek ko blah dari idup awek ko 2…
    bkn m’yenangkan ko..tp m’yusahkan jew..
    cari awek len yg bley wat ko bahagia..
    lagi lame ko ngan die,makin lame ko m’derita..
    so..renung2kan dan selamat beramal~~~

  43. intan says:

    mcm sial awek ko tu!ko blah la dr dari.nyusahkan mcm tu nak buat ape??
    tak kawen lg dah buat ko mcm hambe abdi dia.
    sakai tol,tp ape2 pon bro,surat ko memg best!!hahhah

  44. ramona says:

    hahahhaha..comel la ko..

  45. norul says:

    sabo je lah kau ni kalau aku dah lama cabut…dah kena mandrem kot..

  46. opel says:

    itu tanda mamat ni tak reti2, kawin je ngan ikan mas tu!

  47. pohon nyor says:

    Assalamualaikum…

    lawaks2…..tp, itulah realiti…

    sedar la, wahai pemuda2 Islam….knape la menjadi terlalu lemah…
    Agama sedang ditindas, ni duk main mnde2 remeh2…haduih….

    yg perempuan pn lebih kurang gak (bukan semua, yg tergolong je la)…
    jgn jd lemah pada yg bukan halal….dimana harga diri kamu wahai kaum wanita…

    smoga kita semua sentiasa dibwh lindungan rahmatNya…amin ya Rabb…

  48. jamil yusuf says:

    apo la bongap bonar ekau ni…. dah ler awek ekau 2 pendek, xsantek, player, laie bolih ekau nak tunggu laie ko…. hukaloh apo la nasib ekau ni… dah la bongap, sengal lak 2… kato muko ekau hensem sampai era fazira pun nak tegur… tapi ngan awek katik pon ekau nk tahan ko… aduh… dunia dunia…. mcm2 ada… lantak ekau la…. den maleh nak campor dah… janji den xkono gitu….

  49. hannan says:

    cinta itu terbahagi kepada 3..
    cinta 1 : cinta yang berlandaskan nafsu..
    cinta 2 : cinta yang menggunakan jin atau syaitan untuk mendapatkan cinta seseorang..
    cinta 3 : cinta yang diredhai oleh Allah.. sekali pandang terus jatuh hati..itulah dinamakan syurga cinta

  50. feroz says:

    tah pape…..

  51. PENGIKUT YESUS says:

    I JUST LOVE MY JESUS ENOUGH…

  52. ultramanjahat says:

    emmm…bestnya dapat ayang camni….boleh kenalkan tak…

  53. cahaya hidupku says:

    masyaAllah..bercnte k ape nie??smpai g2 skli??xyah la..cinta Ilahi cinta hkiki…
    bercnta smpai xungt dunia..xbgus cm2..gelap hti…
    muhasabah diri~~~

  54. kuku says:

    mcm tulh khdupan..
    brang siapa jadikan hawa nafsu sbgai tuhan,
    nescaya Allah akn mbiark dia sesat selama-lamanya..

  55. Jue says:

    hmm 2 la hakikat cinta zaman sekarang…awk 2 best student…sanngup hncurkan ,mase depan sebab sorang pompuan..kecian awk…sedarla,bangkitla wahai lelaki…jgn terus dibuai mpi…pcyla Allah da ciptakan hambanya berpasangan…Jodoh dari Allah adalah yang terbaik..tp kite slalu slah bt penilaian n lebih memilih jodoh dari syaitan..renungkanla..

  56. wawa says:

    :) lawakkk bebenoo .

  57. semut says:

    ini cinta zaman sekarang , semua tak boleh pakai

  58. adiwira says:

    ini dh kes mengungkit ,,,tapi klu saya lah dh lama dh pompuan jenis mcm ni saya campak ke laut…

  59. zul says:

    salam, lu blom kwen bro, cr yg len jer sblm tlmbt…
    pening wat pe ngn pompuan cm 2…

  60. Rossilanita Divass. says:

    he..he..lawak

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s