mayat hidup…seramnya??????

 Saya nak citer sikit kisah benar ni …
benda ni berlaku di thailand.
Ini berkenaan baby yang telah meninggal.
Ibubapa baby tersebut membuat keputusan utk simpan (tak nak bakar/tanam).
Ibubapa baby tu simpan ‘baby body’ kat temple,
tapi selepas beberapa ketika parents baby tu dapat mimpi,
yang baby mereka tak nak duduk kat temple tu,
baby tu suruh parent dia pindahkan ‘body’ nya ke tempat lain …
pastu parents baby tu pindah kat kat temple lain lak
Masih gak jadi mcm tu …
akhir sekali parents baby tu bawak balik rumah
Bila bawak balik rumah parents baby tu terkejut coz rambut dan kuku baby tu tetap tumbuh







51 comments on “mayat hidup…seramnya??????

  1. Ozra_74 says:

    Kalau betulah, Allah nak tunjuk kekuasaanNya.

  2. firenza says:

    jika benar, anggaplah ini fenomena natural yg mana akhirnya mmg tanda kebesaran tuhan. diharap kita tak mudah merasa takjub sbb kita tak tahu perkara sebenar. kesahihannya belum terbukti. tapi cerita mayat tumbuh rambut dan kuku rasanya bukan perkara baru.

  3. rockbebeh says:

    NI LAH ORG MELAYU SKRG TERPEDAYA DENGAN SYAITAN DAN JIN… INGAT YANG BERKUASA TETAP ALLAH… DAN JANGAN SESEKALI PERCAYA(YAKIN) DAN BERHARAP PADA MAHLUK…. TQ

  4. sakoji says:

    Itu semuannya hanyalah rekayasa gambar, tapi bila itu benar itu hanya kekuasaan Allah SWT. Namun apabila semua terjadi pada daerah mana pun, itu adalah keajaiban……???
    Semua itu adlah kehendak Allah SWT.

  5. julieta says:

    nak buat macam mana itu kan keajaiban…

  6. ewih says:

    tidak menghairankan lah apa luorang tidak belajar sains ka?cakap sains islam yang paling hebat…tapi benda macam tu pun rasa pelik.

  7. wesly says:

    sebenarnya aku kurang yakin .. tapi itu sebenarnya memang bisa terjadi bila dikehendaki
    Tuhan. Itu menunjukkan kepada kita supaya kita selalu ingat kepada Tuhan….

  8. riyadi says:

    sebenarnya saya jg kurang yakin..tapi,sedikit ada rasa takut untuk melihatnya

  9. sall says:

    subhanallah

    kalau sadah Allah berkehandak maka terjadilah

    masyaAllah

  10. nadiahusna says:

    BLEH PCY KA NI………!!!!!!!!!!!!!!!!!?

    • are_long says:

      bleh larw, sbd tu tnda2 kbsaran n kkuasaan ALLAH SWT. cbe tgk pada zaman skang nie,. mcm2 prkara plik yang brlaku. bru2 ni ada kwjudan pokok yang mnpunyai rpa yang mngerikan. kta kna pcya bnda tu smua wlau pun bkan 100%. kta ats dunia ni bkan kita mnusia je yg tggal, dunia ni dhuni oleh brmacan2 makhluk ciptaan tuhan. tu smua ad hikmahnya d sbalik kjdiaan tu. RENUNG-RENUNG KAN LAH DAN MUNASABAH DIRI KITA.

  11. uni says:

    kalo asal jangan usul
    kalo usul ga boleh asal..

    waspadalah!

  12. jo says:

    mmmmm…..
    kalo kuku masih tumbuh itu biasa..
    tapi rambut tu anehh…

  13. ochie says:

    subhanaallah….
    emanx c gw g yakin sama gambar tadi tapi Itu bisa aja terjadi kalo yang di atas berkehendak pasti terjadilah….
    wa’allhhu a’lam,,,,,

  14. Clowntol says:

    Kontol lo gede……..
    mana ada yang mati bisa kaya orang hidup
    gak masuk akal and diluar logika
    yang percaya mending otak nya dijaiin kontol…….
    wokwokwokwokwowkokwok

  15. Odellio says:

    uii… seramnyee……. gilo…..

  16. Raga says:

    ini pasti boongan. masa rambunya pake buu kucing, kwkwkwkwkwwk. sebenarnya ini di foto karena ada duit sama perhiasannya di dalem kaca itu kwkwkwkwkwkwwkwkkw. lagiann ini bapaknya jenglot , heheheheheh

  17. bual………..
    tak caya aku/……….

  18. chiko says:

    jembut!!!!!!!
    itu hanya fiktif belaka!

  19. askum…
    kejadian yg telah ditetapkan oleh ALLAH…
    tiap yg berlaku,ada rahsia di sebaliknyer…

  20. revy says:

    wooooooooooooooooow

  21. hani says:

    kun fayakun….

  22. hongse xiojie says:

    dlm islm.. bile kite mati. dlm kubur. tlh dikatakn bhw. rambut n kuku kite akn tumbuh memanjang… so tkd nk heran. korunk ni. Al_Quran diturunkn sbgi rujukan t’baik. so rujuk la ye. jgn cpt melatah.

  23. djon says:

    rekayayasa si syetan itu bro, setan jadi bangga kalau diekspos mereka ketawa – ketiwi cekikikan, centil jadinya si syetan itu sebel gue dari dulu juga ama si syetan, belagu banget tuh si syetan

  24. Syam says:

    fuh..kena scroll down baru dapat jawapannya..1/24 komen yg menjerumuskan fakta al-quran. 23 lagi ni dah tak rujuk al-quran ke? na’uzubillah

  25. Taiko says:

    no comment…..
    tapi aku rasa ada unsur mistik

  26. najmuddin says:

    adA kemungkinan itu perbuatan syaitan.mana ada orang yang dah mati boleh hidup balik .mereka yang dah mati terputusla semua benda kecuali 3 perkara.doa anak yang soleh,ilmu yang dilimpahkan /digunakan/diajar dan sedekah jariah.ingat bahawa syaitan tu sentiasa ingin memesongkan akidah manusia

  27. WohNyor says:

    tu sumer mainan iblis dan syaitan…..

  28. fazu says:

    rambut yag tumbuh dsebabkan saki baki kalsium yg tnggal ddalam tulang ya mmang dprlukan oleh kuku dan rambut untuk tumbuh dr segi saitifiknya

  29. nadia says:

    erm tentang cerita nie..kesahihan nyew belom terbukti..
    jd nie semua kebesaran ALLAH, tentang kuku n rambut yang tumbuh tue bkn perkara yg baru.

  30. didi budak kecik says:

    ape jampi yg die pakai…?
    kuase allah……siape yang tahu……

  31. orang ISLAM says:

    sah2 kuasa setan(yg tak seberapa)…tapi kuasa tu datangnye dari izin ALLAH S.W.T jugak …ade hiknmah nye…kalau ALLAH S.W.T nak hidupkan baby ni…mesti muka baby ni tak sehodoh begini…tengok muke baby nye pun dah tau sape pnye keje…iblis mmg bodoh dan bangga diri sendiri

    sape ade FB add me super_dogol@yahoo.com.my tanye sahaja tentang ape2 insyaallah saye leh jawab saye duduk kat malaysia ok la assalamualaikum

  32. AMURO RAY says:

    ade bende yg duduk dlm benda tu pasal mende2 jahat suka duduk tmp kotor

  33. muslimah says:

    allah itu maha mengetahui apa yang berlaku…kita yg msih hidup ni byak2 wat amalan

  34. haha pasti allah menunjukan kaanehan di akhir jaman

  35. m.khallid says:

    salam…jangan guna sains dan teknologi bila fikir ini,guna la kepercayaan terhadap agama dan ALLAH..KUN FAYAKUN,MAKA JADILAH..
    allah maha besar..

  36. silzack says:

    semua dengan izin-Nya…
    Setan yang menyamar tu pun dengan izin-Nya juga…
    Semoga Allah melaknat Syetan tersebut!

  37. NeNeNg ShEllA says:

    itelmu metu

  38. ayu says:

    bnda ni memang ligok sangat..sebab dalam islam dan sainas sendiri dah cakap bila kita mati perkara yg tetap akan tumbuh adalah rmbut dan kuku..jadi memang x hairan la…

  39. ari says:

    apa sie yg ndak bisa dilakukan oleh Allah SWT.bnr ato ndakx gambar itu..Wallahualam.prcy ato ndak..semua diserahkan ke masing2

  40. namialus67 says:

    ikut hukum akal rambut manusia yang mati tak,tak boleh tumbuh semula,sel-sel suma dah mati.Tapi segalanya kehendak yang satu tak kira agama,sebab bayi tu pun masih suci lagi,ibarat masih kain putih.

  41. feroz says:

    So pe kesimpulannya……..

  42. are_long says:

    tu tanda nya dunia dah akhir zaman. bertaubat lah smentara msih ada ksptan in tu smua adalah tanda2 kbesaran ALLAH STW… sme2 lah kta brdoa ye

  43. wawa says:

    . wow . ! lau mayat edop x b’nafas kn ?

  44. safik says:

    Sebenarnya apabila mnusia mati kulit mnusia akn megecut..0leh itu akan blaku ilusi rambut dan kuku mnusia smakin memanjang..

  45. tiada yg mustahil bagi Nya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s