Ambk Screenshot Video Windows Media Player

Mungkin ada yang dah tau dan ada juga yang tak tau pasal screenshot dari windows media player nie.. pada yang tak tau dan nak tau camner kita ble amek snapshot dari windows media player ketika sedang memainkan video?
mungkin ada jugak yang pernah cuba untuk snap screenshot dari windows media player tapi bila pict tu di paste kan ke paint dia akan jadi blank jerk.. tak de gambar pun pelik gak kan, camner nak wat? meh .

Step 1 : Bukak program Windows Media Player
Step 2 : Tool -> Options -> Pilih Tab Perfomance -> Klik Button Advance -> Untick Box Use Overlay

Step 3 : Bukak File Video Kat Windows Media Player
Step 4 : Tekan Keyboard PrintScreen
Step 5 : Bukak Paint, Adobe Photoshop & Lain-lain Photo Editor
Step 6 : Tekan ShortCut key Ctrl+V ataupun Edit -> Paste

Hahaha kan dah jadi tur.. huhu simple giler tutorial nie kan
selamat mencuba

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s